2012. április 16., hétfő

Mai 'zene-mottó' Malek Andreától

' Gyere, hangolj rám, gyere, hangolj rám
Gyere, üssük szét a zongorát,
Gyere, keljünk fel, gyere, játszd most el,
Amit meg nem úszhatsz még egyszer. '
 
Ugyanez egy vak lány előadásában.Fantasztikus!!!!
 

2012. április 6., péntek

A pszichodokival most vége egy időre :)

Reggel ellibbentem most egy időre utolsó előtti alkalommal a pszichodokihoz.
Előadtam neki hogy valszínűleg a depis puffneki időszakok nálam is az őszi-téli időszakhoz köthetők.Leginkább.Mint sokaknál másoknál is.
Előadtam a spirituális élményeim...egytől egyig.A szorongós AK Klubtól a Nyitott Sziveseken s a Grafón át a Natura Napon csináltatott Aurafotóig.

Anya azt tanácsolta,vigyem el az aurafotót/elemzést a pszichodokihoz,kiemelve ezt-azt..de nem hibbantam meg hogy ...aurafotót/elemzést pszichológushoz?:-))) annyira más a két út...szegény doki kitér a hitéből...energiák,csakrák stb :D... akárhogy elfogadó egy pszichológus,a spiritualitásról mindig félve fenntartásokkal beszéltem neki...de kellett,mert van az az utam is.
De mily érdekes...a sok élményemből kapott önismeretből,ma elmondtam szépen a dokinak 1000 dolgot magamról..ami valszínűleg neki se volt új.:-)))
A pszichológusnál az elemző oldalam jön ki,ami amúgy is domináns,a Kálazi Ági viszont másféle megközelítésre,érzelmi életre tanít. Nem kell belemenni...elemezgetni.Figyeld meg,fogadd el,"ez van"...

Végre...tavasz,stb,most érzem azt hogy jól vagyok,fejlődőképes,fejlődésre,nyitásra kész...most abbamarad a pszichológus téma...egy időre.
Jön a tavasz nyár...aztán ősz,tél,ősz tél a necces...meg az események...meglátjuk mit hoz az élet.

Most jelenleg jobban érzem anyát is,vele is érezzük egymást...jó a kapcsolatunk végre,s ő is jobban megérti a gondjaim az auraelemzés olvasása után.
Fura is,de nem a pszichológus segített a legtöbbet hanem a sok-sok spirituális program.

A pszichológus...annyiban jó,meghallgat ha gáz van..ha nagy a baj,s ez jó,ha tanácsot nem is ad,meghallgat,rávezet dolgokra...ez is jó...de a többi út előnyösebb.A természetgyógyászos-spirituális!

Persze eléggé laza nem vagyok..Zsebike már jól van a műtét után,de...még mindig az esős idő miatt vagyok para,aggódos..sok félelem,kétség,levigyem-ne vigyem,mi lesz jó neki,kaka lenn...de a föld vizes,a hasán a seb....na szóval nem egyszerű.Mintha a kisgyerekem lenne...s eléggé túlaggódok mindent.

2012. április 4., szerda

Gőbel Orsolya: A szív érintése

VARÁZSJÁTÉKOK

Ezt megosztottam a Kálazi Ágival is.:-))) Egyszerűen annyira tündéri,muszáj volt!!!!
Imádom ezt a könyvet,ahogy a picikre koncentrál,a picikori,korai érzelmi fejlesztésre.Imádom az egész könyv szellemiségét.Picikorban kell ezt kifejleszteni,mert aztán...később ezer lehet a gond.Hogy is bánjunk az érzelmekkel?Hogyan hagyjuk őket felszínre jönni?Hogyan engedjük meg magunknak a sírást s ugyanígy az örömöt??Hogyan adjunk,mutassunk ki és hogyan fogadjunk érzéseket?Hogyan tartsuk magunkat érdemesnek a jóra??Itt vagyok lassan 26évesen,s most kell ezeket mind megtanulnom...
A fejezet címe aminek bevezetője volt: Az érintéskultúra kialakítása felé,tanulságos pár oldal a picikori érzelmi nevelésről.
Az elmúlt hetekben sok olyan dolgot,emberközeliséget megéltem,hogy..ez most megérint és foglalkoztat. 

"Az ölelés
Jól esik
Elűzi a magányt
Segít legyőzni a félelmet
Utat nyit az érzéseknek
Fokozza az önbizalmat
Önzetlenségre nevel
Lassítja az öregedést
Segít az étvágy fékezésében;kevesebbet akarunk enni,ha ölelések táplálják
szívünket-és ha foglalt a kezünk mert másokat karolunk át...
Az ölelés továbbá
Nem árt a környezetnek
Energiatakarékos,mindenképp hőt-őrző
Hordozható
Nem igényel külön felszerelést
Nem követel meg sajátos színteret...
Boldog napokat még boldogabbá tesz
Elviselhetetlen napokat elviselhetővé tesz
Az összetartozás érzését erősíti
Életünk üres helyeit betölti
Jótéteményei tovább hatnak azután is,
hogy az ölelés maga abbamaradt.
Mellesleg az ölelés kivédi a
háborúságot." :)
(Kathleen Keating: Az ölelés kiskönyve)
(Gőbel Orsolya: A szív érintése) :))

Aurafotó-elemzés-boncolgatás anyával

Megint..egy távoli jó barátnak írt levélből fogom ide beidézni.Tegnap este értelmezgettük mondatról mondatra az aurás anyagomat és még este írtam..leírtam.Onnan a mailboxból átjön ide.Jó kis Ctrl C-Ctrl V formában//még egyszer meg nem tudnám ugyanígy fogalmazni:::Anyával most jó a kapcsolatom,most valahogy jobbak az energiák köztünk..engem is feltöltött ez a sok jó program,tavasz is lett...szóval most alapvetően :-)),megoldáskereső,fejlődésre nyitott vagyok.

ilyesmi az alap auraszínem:
'...anyával kiboncolgattuk az aurafotót s elemzést.Minden mondatot 4szer átrágott ő is,mire felfogta...de nagyon igaz.Ez az aura-téma megbízható.Ő is nagyon örül,hogy elmentem csináltatni....
Hogy is írtam Neked? ... hogy már régen tudtam hogy fogok ilyet csináltatni,de vártam míg magammal s az életemmel is oda jutok,egy ponthoz.Vártam,míg egyféle szellemi-spirituális valamiféle érettséget el nem érek..

Hát,anya azt mondja,most jött el a pont,az életemben valamiféle lassú fordulás ideje van.Most kellett ilyet csináltatnom,erre ráérez az ember...és bár 40es az auraszélesség vagy mifene,s az..az nem elég nagy,mert anya volt már 90es is jó időszakában..s közölte is,hogy a 40es az nagyon kicsi,s ezt persze érzik az emberek..ezt érzik bizonytalanságnak..
egyensúlytalanságnak..s anya azt mondta,nincs is egyensúly,valahol nincs,valahol viszont remélem ez fog vinni előre..mert belső forrongás van,néha anya így fogalmaz: te most szülöd magad...s ez lassú folyamat és keserves és harcos,akárcsak a "valódi" születésem volt 86-ban..ma is egyszer ahogy elkezdtünk beszélgetni,sírtam..ezek a kis apró feszültségek mindig jönnek ki,bomlanak fel...tudod,ismersz azért már eléggé nagyon rég mik a gondok.
Anya szerint,lehet egyszer ki kéne mennem erdőszélre,s üvöltenem kéne egyet.No,ő is jó dolgokat talál ám ki..:-),de valahol igaza van.Jót tenne!
Azt mondta,szerinte nyárra szépen kibontom magam,mert most ilyesmit érez,jó dolgokat..tanulnom kell az érzéseim kifejezését,jót,rosszat,
kimondani,megérinteni mást,ölelni,haragudni,dühösnek lenni,de ugyanúgy örülni is,s ezt is kiadni.

Emlékszem,mikor leállamvizsgáztam,s felhívtál..és kérdezted boldog vagyok e.Örültem persze,de nem tudom ezeket kiadni,megmutatni,kitombolni..
se a feszkót,se semmit,megélni nem tudom az érzéseim...tipikus...már amikor a napokban is,megengedtem magamnak a sírást,jól esett.A Nyitott Szíves csoportban,s utána ezerféle mindenség kijött.Ameddig tudtam,maradtam "kemény",aztán jött,jött,jött.
No,ezt kell tanulnom..kimutatni,
érzékeltetni,nem szégyellni,s nekem is észrevenni a másik érzéseit,és reagálni rá.Testbeszéd stb,azon is van mit alakítani.

Magyarán mivel a férfi energiám,a racionális,gondolkodó részem a domináns,minden női vonás,hozzáállás kifejlesztése előttem áll.Egyes egyedül talán...a veled való kapcsolatomban éreztem régen hogy működik bennem intuíció,megérzés.Hihetetlen volt például,mikor egy szó nélkül léptem feléd egy Máté Péter dallal,s annyit mondtál,egyedül én éreztem mire van szükséged.Hihetetlen.Érzés,
megérzés,intuíció,szeretet,nevezzük bárminek de működött.Működött,s miért?A szív vezetett,nem az ész.
Szóval van bennem,csak sajnos nem ez a domináns,átlagban.
Nekem ez azt hiszem életem nagy feladata,s az auraelemzés az csak pozitívan hozzájárult a dolgokhoz.
Anya is érezte már rég,most megbizonyosodott,s talán..jobban is megért,hogy ez nekem mennyire nagyon nehéz.'

2012. április 2., hétfő

NATURA NAP-VESZPRÉM 2012 TAVASZ

Egy messzi barátnak  írt élménybeszámolóból idézek most::: ott nagyon-nagyon jól fogalmaztam.Nem dobom neki újrafogalmazni mert sűrű volt az élet...s mesélni is sűrű róla,de tele volt a szombat érzéssel,élménnyel,újdonsággal!!!!:

'A Kálazi Ági több mindent megértetett velem.Ha nem ismerős a név,ő Reiki-s itt a spirituális élet egy kulcsfigurája.Nála voltam ugye a Nyitott Szíves csoportban.A félelmeket csak az elme gyártogatja..nálam előszeretettel keveri a bajt.:-) De most már próbálok ellenállni.A célom hogy kifejezzem magam,s nem érdekel ki mit gondol.Ha így nem,akkor úgy,mindegy hogy csak kifejezzem magam.
No,persze ez még eléggé komplikált..nem változik egyik percről a másikra,de csak csak..majd lassan.

Tegnap képzeld,újabb szuper élményeim voltak.Voltam a Natura Napon.Egész napos volt,őszi és tavaszi program itt.Csináltattam aurafotót.Végre!Mikor anyáét nézegettem,éreztem hogy egy nap ha oda jutok magammal meg úgy az életemben,s lehetőségem lesz én is fogok.
Az alapszíne sárgás-barnás,felfedező,
intellektuális,elemző..a női oldal türkiz.:-)..a férfi oldala meg sárgás-barnás.
Ezen kívül kipróbáltam még 2 dolgot.Ha már ott voltam,tapasztalni akartam...olyasmiket amiket még nem tapasztaltam.
A kineziológiát,a Bach virágokat,masszázs stb,pl a Holistic Pulsing (lélekmasszázs),fény és hangterápiás agytréning,hanyagoltam..
pusztán mert már ismertem.Sok mindent ismertem..és vitt a belső vágy,a megismerési vágy új élmények fele.Hát bementem az aurás után egy....úgy volt kiírva a csaj,hogy Speciális Spirituális Tréner,Reinkarnációs terapeuta.
Hát mondom...én..csak kíváncsiságból vagyok itt.Van emberenként fél órája minden gyógyítónak,a fél óra meg lófütty..fél óra a kinezhez se elég..nemhogy reinkarnációs hipnózishoz.DE...azt mondta csinálhat velem egyfajta mély relaxációs hatású hipnózist..ami delta szintre visz.No,hát,hallod,élmény volt.Alig tudott visszahozni haha.Éreztem hogy valami nagyon mély szint volt.Zene meg ahogy csinálta..itt ott megfogott,a fejemet mozgatta,de elérte...puff,kiütött.Hát..meg kell hagyni,érdekes élmény volt.Teljes KO mélyen.A végén megkérdeztem úgy lazán,mi van ha nem akarok visszajönni..:-)..jó volt!

Utána visszamentem a VMK másik oldalára,mentek folyamatosan az előadások,beültem fél órára hallgatni hátra majd megint leléptem..egy személyiségelemzőhöz.Születési év hónap nap kellett.Azt hittem,biztos asztrológiai megközelítés lesz..de számokkal dolgozott a csaj.


Igazából..hát igen,megmutatkozott minden.Csakra szinten néztek ugye,az aurás is,ez a személyiségelemző is..s saccperkb egyeztek.A férfi oldalam nagyobb mint a női,az agy férfi fele,az aurafotón a férfi energia nagyobb mint a női..racionalitás van,a megérzések az intuíció elfojtása..ami működik csak ..épp nehezen tudom működtetni.Látod mégis vonz az elvont,a megmagyarázhatatlan.Mindig vonzott.A racionalitás ellenére.A személyiségelemző csaj ahogy számokkal dolgozott: a 300as átlag energiaszint alatt vagyok kicsit 275-tel,s a férfi racionális oldalamnak van vezető szerepe,nehezen hagyom az érzéseket,az intuíciót,alapvetően a női energiákat működni..külön a csakrák energiáit is nézte..s ami,eléggé ütős..s számítani is lehetett erre: a szexcsakra elég alacsony szinten van,alulműködés van,önértékelés,önbecsülés gondokból eredően..ugyanez detto megvan az auraképen is.Ezzel vigyázni kell,mert aztán mindenféle intimebb betegség előfordulhat.


Sok-sok dolgot megtudtam..jó az ametiszt,az lila..mondtam hogy sok lilát hordok,ezt beszéltük,hogy ez amolyan kompenzálás a férfias erők ellen,lilával próbálom kihozni a "női oldalam",meg a személyiségelemző csaj asszondja,vegyek narancssárga bugyit,narancs a szexcsakra színe..hát gondoltam,hol találok én narancssárga bugyit??Nem sűrűn fordul elő narancssárgában.


Aztán..voltam Reiki-n is.Az utóbbi napokban megtapasztaltam az érintés "csodáját",s rájöttem hogy nagyon érzékeny vagyok erre.Nem akárkitől viselem el...s igen,régen sokszor összerezzentem,párkapcsolatban is sokszor.Anyával kapcsolatban vannak rossz élményeim,emlékeim érintés témában..s épp ezért nagyon megéreztem az erre való érzékenységemet,a Reiki-n,a hipnózis alatt való érintésekkor,a Nyitott Szíves csoportban,vagy épp az Ági apró érintései által.

Megírtam neki,hogy...amikor ott akkor a Nyitott Szíves csoportban,a meditáció alatt rám tört a zokogás,szinte reszkettem,s annyira...nagyon jól esett az érintése.Fél perc alatt fel lehet az embert oldani!!!

Nos,hát..kicsit feltöltődtem,kinyíltam,sok jó élmény ért.Kezdődött úgy hogy az Agykontroll Klubba félve mentem el,ez már több hete,sőt egy hónapja..ott még szorongtam aztán lassan megjött a motiváció ami belső vággyá erősödött.
S nem bánom...mert ez a sok sok minden sok mindent adott,csak mernem kell kilépni a komfortzónából,új terület,új felfedezések fele,ami mind új nyitottságot ad.:-) Anya is észrevette,hogy más lett az energia köröttem,egyértelműen jobb.:-)"


'..még valamit kihagytam a Natura Napos élményekből..:-)..pedig ez volt a legmegdöbbentőbb..
Az Aurás hapsi első megállapítása a következő volt ahogy beléptem s leültem: az életemben a gyógyításnak nagy szerepe lesz.több mint valószínű hogy nem orvosi formában hanem máshogy..de a gyógyításnak elvileg szerepe lesz az életemben valamilyen formában...figyelnem kell erre...
hát lestem nagyokat,furcsállottam hogy ezt így első látásra seccperc alatt közli velem...most huszonévesen még természetes hogy nem érzem ezt,vagy épp késznek magam ilyesmire..annyi van bennem már rég hogy szeretek segíteni embereknek ha szükséges,ez erős érzés,s max ebből bontakozhat ki évek múltán valami..nem szóltam erre,vártam miket fog nekem kifejtegetni...
A végén azért,mielőtt eljöttem rákérdeztem erre a gyógyításra,izgatott végig...hogy..ezt honnan???
S mondta,hogy többet lát mint amit az aurás elemzés mutat...ő maga is látja az aurát.Plusz dolgokat lát.

Hajlamos vagyok mindenért bocsánatot kérni..ne haragudj hogy ennyit mesélek..negyven fölött ezek az aurás dolgok nem újdonságok,de nekem huszonévesen új...új és érdekes,felfedezhető terület :-)..én is anyától lestem el mindent az évek során...az ő aurafotóját láttam először,olvasgattam,

nézegettem,már akkor tudtam hogy egyszer elmegyek én is,csak vártam hogy az életemben az az időszak,az a kor talán,s az a lehetőség meg szellemi-spirituális érettség,s a nyitottság meg minden ilyesmi eljöjjön,s egyben legyen..akkoriban még jobban kis zöldfülű voltam..ma is az vagyok :-)),de érzi az ember magán mikor mi fele fog fordulni,mikor mit akar felfedezni..meg persze kérdés hogy hogy van lehetőség.A tavaszi Natura Napokon mindig sok-sok lehetőség van mindenféle újdonságra..

'Írtam is az Áginak,a Kálazi Áginak,hogy nagyon jó hogy szerveznek ilyen természetgyógyászatos,
masszázsos,spirituális napokat,előadásokkal,kristályokkal,sokféle kipróbálható módszerrel,mert nagy az érdeklődés...és bizonyos előadások alatt pl egy egy vezetett meditációkor nagyon sok jó energia adódik össze..jófej emberek vannak,elfogadás van,szeretet van,érdeklődés van...s ez tök jó.:-)))..
és...nyitottságot,új lendületet ad,visszaadta kicsit az elveszett motivációim és érdeklődéseim.

Hopszla képes vagyok elveszteni magamból ám mindent,s ez seccperc,egy pillanat műve.Van amikor,egy-egy depisebb időszakban-most november-december-január volt ilyen,s februárban már féltem az emberektől-elvesztettem mindenben nem csak a hitem-az élet minden területén,barátság,szerelem,
munka-hanem a régen jelenlévő érdeklődéseim is,az aktívabb oldalam.Teljesen passzív voltam.Szívben és agyban is.No,olyankor vagyok zárt,mindenre,emberre,módszerre,váltásokra...s jön a tavasz,kezd kisütni a nap,s máris vannak belső pozitív váltásaim.:-)'