2013. május 19., vasárnap

Döntéshelyzet,konfliktusok,könnyek

Hmmm...fullasztó ez az egész,már többedik napja.Hol jobb-hol rosszabb.

Anyámmal a kapcsolatom megint...romokban.
Így írtam róla a másik Érzések Táncán,a tesóka-oldalon:

Tán..tán..Ma reggel volt egy erős érzésem,ami szétfeszített,szívben,lélekben,mindenhogyan:::: Talán az egész életem egy hazugság.Ez elkeserített.Mindig azt mondják,akart gyerek voltam.(vagyok) Későn is jöttem..örültek.No,de akkor...ez az egész.Az anyámnak már nem hiszek semmit.Megszűntem sírni és szeretni.Kővé váltam,s máshol olvadozok.Ott,hol szeretet és egység van....és ez az egész belegondolva,könnyeket csal a szemembe.
A kedvessége,a kedves szülinapi sms-ei nagy-nagy álcák.Annak érzem. Képtelen vagyok bármibe is venni ezt az egészet. Mi őszinte,mi nem...nem tudhatom. Nem bízok én már senkiben. A valóság az nem a kedvesség. ....... ..az a valóság.A valóság máshol rejlik.A valóság szomorúbb,felhúzós,zokogva-email-ezős,reikizősen szívbedobogtatós. Éld az életed! No,de így hogyan? Mert ő engem nem fog befolyásolni.Akaratlanul is azt teszi.Éjjel-nappal,csendben,egy tekintettel,vagy szavakkal.Családi ütközetek.Nekünk tán illene tanulni valamiféle normál,erőszakmentes kommunikációt és konfliktuskezelést.Anyámmal ütközünk naponta,apám kiakad ránk,utána anyám vonul be a szobájába (vagy apám vonul el tőlünk),s ennyi,eljövök,nem bírom már.Jönnék,szabadulnék,hagynám itt az egész hóbelebancot a p@@ába,de..Hova menjek?Mihez kezdjek?

A minták a következők: Nincs pénz.Tán olyannal kell megkeresned amit gyűlölsz..szenvedsz.A lehetőségeim a következők: 1. Maradok Pápán-maradhatnék jövőre,vállalom hogy utálom,gyűlölöm az egészet,tán nem is tudom jól csinálni,de anyagi biztonságot ad.(Igaz,elutazni nem fogok tudni,mert a fizetés negyede utazásra megy,de napról napra megélek) 2. magabiztosan,önbizalommal,hittel ott hagyom a picsába,eljövök és követem az álmaimat,az ötleteimet. Kérdés vannak e még...tán kifogytam.Tán sok minden leblokkolódott.Tán mert minden egyes vágyamat,ötletemet,belső mozdulásaimat "kiröhögték" eddig. Mintha nem tudnék lépni,földbe gyökereztem.

Szállni vágynék,de az anyámtól néha úgy érzem,soha a büdös életben nem szabadulok meg/el.....Hazugság ez az egész,úgy ahogy van.Hogy örültem,mikor megöleltem.A reiki megnyitott.No,az is talán pillanatnyi hazugság volt.....mintha köröttünk semmi nem lenne "tiszta",fehér,patyolat lelkileg és spirituálisan....és Szeretet van!Persze!..Menj és találj egy helyet,ahol szeretet van,egység és boldogság.Szeresd amit csinálsz...vagy gyűlöld,de legalább pénz van.Basszus,nem arról papol mindenki,hogy a pénz...a szeretet inkább az érték!
Igaz,a szeretet.........az van,az a világot átfogó energia létezik mindenkiben és mindenhol.S tán néha elveszítjük és úgy érezzük hazugság az életünk.AZ EGÉSZ!......Pedig..még..előttem az élet...ha egyszer ebből a börtönből kijutok,meghódítom a világot!!!!!


Közben hétvégén megnyíltam egy ismerős fele,sokat sírtam,végre szombaton kimozdultak a könnyek de úgy intenzíven..egy 'köszönöm',egy 'szívesen',egy lélekbeli ölelés,két lélek találkozása,nyílásos bátorság,és máris..szeretet és hosszú percekig potyogtak a könnyeim.A múlt hét..anyámmal kapcsolatban padlóra tett.Kezdtem azt érezni,hogy hazugság az élet.Hazugság az ölelés,hazugság minden.
Majd...a sok sírás kimerített.Lementem Mencshelyre.Már a neve is.Mencs-hely.
Ez itt,nem messze egy kis 180 fős falu.
Ott él egy reikis ismerősöm a lányával,s a lánya picibabájával...több generáció,a nagymamát ápolni kell,fekszik.
Ott..no,oda lementem.Reikis,szellemgyógyászatot is végzett a Tünde.Ott szeretet van...egység,a picibaba mosolyog rám.Kis 6 hónapos.Imád az ölemben.Nagyon szeretem.A Vagány kutya,hasonló mint Zsebike,az le nem szakad rólam.A cica,ott ül,érint,.simi.Az állatok,érzik az aurámat,a szeretetet,s vágynak,oda belebújni. :)
Este jöttem haza 9-fél10.Jó volt.Kis kikapcsolás,de érzelmileg annyira kimerültem..este,az Euroviziót se voltam képes végignézni,a vége lemaradt,alvás,pihenés,s reggel: reggel 1órát reikiztem,s kicsit visszaszedtem magamba az erőt.A végére a szívem jól el is kezdett élni.Pedig már haldoklott sokszor.

Ma pedig itt volt.....
na másolom:
jóanyámnak..van egy pszichológus barátnője,gyógyped.esként kezdte...du. itt volt mama,anya anyukája,szülinapozás stb...na de utána...lecsendesedett az élet,kutya a sok inger ugrabugrás játék után elfeküdt aludni,anya rázendített...sok-sok percig hallgattam...csak hallgattam....néha majdnem bőgtem..néha visszafogtam...elmesélte az ő egész kibaszott életét..azt miken ment keresztül...milyen szenvedéseken...hogy a pszichológus barátnő is asszondja,van más munka? ha nincs,akkor mi itt a kérdés...akkor....példák,millió példa..miken kell keresztülmenni,szenvedések,évek,hogy bármi jobb legyen...meg,hogy..fene tudja van e annyi munkaviszony,hogy munkanélkülit kapjak,ha maradok,a nyár is talán lehet fizetik,ha nem,megint a bizonytalanságba fogok tengődni...meg..mások,más életével példákat hozni könnyű...szóval......asszem....megértettem........maradok Pápán...nem mindenkinek ajánlják fel,hogy maradjon..oké...beilleszkedés meg emberileg azért fejlődtem...angolban szakmailag zéró,ezek között a gyerekek között visszafejlődsz,butulsz,szenvedsz,kínlódsz...de....nagyon...erősen hajlok affelé,hogy maradok!!! (de anyám nem akar ám befolyásolni,egyszer ezt mondja,majd kezdi újra a mondókát) .....

Szóval itt volt mama...sokat beszélgettünk,ebédeltünk,torta,pezsgő,bor,szülinapok.öcsémé s enyim duplán.
No,de mikor mama elment,elindult az anya dumál-lánya hallgat,könnyekkel küzd,levegőt vesz,továbbhallgat maraton;Pápán kell tanítani,más nincs.Nem mindenkinek ajánlják fel hogy maradjon,s bármennyire szenvedek,muszáj,a kényszer hajt. 

.....és akkor anya,azért rendes..hozott nekem Pestről erről a Nyitott Akadémiás előadásról,amire a régi Bárczis most pszichológus barátnőjével ment,egy könyvet:  Pál Feri.Az önbecsüléstől a szorongásig.
Hát,azért el lehetne gondolkodni,miért is....miért is vannak nekem hasonló gondjaim?

A reiki az amúgy,hihetetlen sokat segít.

Pusszantás Mindenki,szép Pünkösd hétvégét!Lelépek valamerre,séta,beszélgetni kéne valakivel...mert tényleg megfulladok,úgy érzem!!!!Ez mind,amit leírtam túl sok most.Pápa-nem Pápa,szenvedés,biztonság-főleg anyagi-bizonytalanság,anyámnak való megfelelés-szabadság,ha szabadság,akkor lesz e munka...és egyáltalán.......cél..és annak hiánya...a "nem tudni,hova tartok" érzése....megint...........

 



2013. május 10., péntek

Érettségik

...... sikeresen lezajlottak.(a magyar kifejezetten tetszett,a német meg az angol is,a többi dögnehéz lett volna nekem is)
Tanultam,tapasztaltam,kezdtem velük,ülésrendet írtam,kiosztottam a feladatlapokat...2szer,3 alkalommal befejeztem velük. (matek,töri,német) Aláirattam,aláírtam,dokumentáltam,időpontokat írtam..elfáradtam.(ma már egy-két számot,az idő jelöléseknél el is b@@sztam. De sokat tapasztaltam.
Ma németből magnóztam..hát...volt dolog.Ez is lezajlott.
Nem gondolnánk,hogy fiatalon bevesznek valakit az érettségiztetésbe,nem játék dolog,de jó volt így..rendesen...ma mondták,direkt,beosztottak minden körbe,kezdésre,befejezésre,hogy tanuljak benne s legyen rutin.

Ma az egyik kölyöknél..nem tudom máig se mi és hogyan-mert minden telefon kikapcsolva az asztalon volt-de az öltöny zsebében megszólalt valami.Fogtam az öltönyt kivágtam a folyosófelügyelőnek.Nem pánikoltam,tettem amit legjobbnak éreztem.
Még...biosz,kémia,infó,szakvizsgák,de azok már...nem ide tartoznak.

Már csak ki kell bírnom fél lábbal az évet.

Kezdő reikisként a másik oldalon,kezelőként,először :)

Ahogy egy email-ben írtam róla:



Ez valami Fantasztikus volt!
Reiki a másik oldalról,amikor adod...ezt az éli meg igazán,az tudja miről beszélek,aki átélte csinálta.
Pontosan ... úgy jöttünk ki kezelést kérők és kezelők,kellett még reikis,kezelő,nyitott nap,voltak sokan..ketten voltunk,újonc reikisek....nos,hát bátorkodtam,tele érzésekkel,izgulások,de éreztem,hogy ideje...túlestem,ebben legalábbis,az első alkalmon..:)
Hihetetlen egy élmény!!!!..Bátornak kell lenni,mert hihetetlen élmény tud lenni sok minden.
Egy csajt kezeltem..az első 10percben még nagyon izgultam,figyeltem a többieket hogyan csinálják,vagyis..a hogyan,az egyszerű,de hogy mennyi ideig van egy-egy pozícióban a kéz,az nehéz..ráérzés,gyakorlat kérdése.
Kezdetben izgultam...majd lassan a zene stb,belelazultam..és...
amikor a csajnál a szívcsakrát kezeltem,hallod e az olyan érzés,ott helyben megöleltem volna.:)
S ő idegen volt számomra.
Téged kezelve pl,szerintem a szívcsakránál lestoppolnánk és "visszatérnénk" egy ölelésre. :)
Amúgy,már az ölelés is reiki,bármiféle gyengéd érintés.Csak épp akik beavatottak,ott van meg ez az energia igazán erősen,ha alkalmazzuk.
Utána a csaj asszondta érezte..s mikor a hasnál,napfonatnál kezeltem,hátul,a hátsó rész fájt neki,tán a vesék fele.....jó lesz egy kis anatómiát is tanulnom,ehhez amikkel foglalkozok,nem árt.Kérdem Ágit,ilyen van?Fájhat neki? Ági,erre,ott csoportközeg: no,egy példa,a kezdő reikis bizonytalanságai,a kérdéseim...:)

Szuper élmény! Más...tudod,teljesen más élmény párban,másnak segíteni,mást reikizni,mint az önkezelés.

Egy reikis társammal folytatott beszélgetés,chat; hát amúgy más azzal beszélni,annak mesélni,aki mélyen tudja érzi miről beszélek.Ez tudjátok,olyan,a tanítást is az érti meg,ha mesélek róla,a nehézségeimről,aki ugyanúgy csinálja,csinálta,volt kezdő.Aki életében nem foglalkozott agyrém gyerekekkel,az nem tudja miről beszélek.
Ilyen a reiki is,egyedi,s igazán egy másik reikis fogja fogni az élményeim.
Megosztom,hátha érzitek majd!:
- Hiányoztak nekem tegnap nagyon a göndör zizi fürtjeid! meg te! 
és...hát...miről maradtál le....
-reikiztél ?
-az hát...nem voltunk elegen...fú,nagyon izgultam, vaciláltam
de pontosan...többen ültek benn mint akik kinn álltak
s ketten voltunk "szűz" reikisek
-mélyvíz....
- már...Ági nem volt még...magamban kínlódtam...de aztán kiadtam a kínlódásom
s a Gyöngyvér mondott pár biztató szót
-így volt...kellett lennie
-meg mellette álltam..hogy majd segít
az első 10p volt izgulós
aztán tök jól..a zene minden lenyugodtam
s annyira...hallod,annyira töltődtem,utána éjfélig...basszus
10re értem haza
-és..amikor a szívcsakrát reikiztem
-egészségedre
-meg akartam ölelni
-wow !!!!
-aki..akit reikiztem...olyan...jó..az egész

-de...a te göndörséged a formád,hiányzott...nagyon
na szóval..átestem...már bármikor,bátran
gyakorlás kérdése

-örülök
- nagyon élmény volt..pedig még figyelek,köröttem a többiekre...még az időt nehéz belőnöm...figyeltem,ki hol meddig tartja a poziciokat
egyszerű módszer amúgy...csak az időre kell ráérezni
és..első kérdés persze a csajhoz.érezted????
-nem baj ha figyelsz...
meg ..van olyan?hogy napfonatnál kezelem,s hátulrább fáj neki?.....annyi minden van
-erre mondta Ági...na a kezdő reikisek bizonytalanságai
gy-így 
- tán így köllött...te nem jöttél,így be kellett állnom
. voltunk rendesen...s nem jöttünk ki párosan...s így....hallod,igen..tök izgultam,csomó érzés kavart,de már olyan régen éreztem,már 1-2 nappal előtt,hogy....most...történés lesz...mert...ez az izgulás,előre vitt..ez nem blokkolt..ez segített,hogy vigyen a megélés felé,2-3 hete csinálom magam...most miért is ne..egyszer el kell kezdeni,hallgattam,magamban kínlódtam mit tegyek...a Gyöngyvér jófej...asszondta,tőle elkezdhetem 1 év múlva is de...jön az,teszed a kezed s jön...most no par

azért jó néha..így érzem..nem magamban küzdelmeskedni,hanem...hátha egy kívülálló tud mondani valamit
asszondta figyelt...skubizott:D
és ügyes voltam..idővel már nem is figyeltem annyira,csak inkább magamra,a másikra,s tettem a kezem,ahog
a zene lazított
az első 10perc,negyed óra volt nehezebb,olyan erősen figyelősen,a külvilág....jobb,szemem becsukva...jobban benn tudok maradni,no de ez kezdőként nem megy..becsukom a szemem,aztán jönnek a segélykiáltások,kérdések
-Így kell ezt :)))))

Ma,egy sms-ben  pedig egy illetékesnek a következőt írtam...olyasmiket hogy telik az idő,jönnek az érzések...s hogy reiki közben annyira egy leszel  a másikkal,nem hiába egyesülnek az aurák,az energiaterek..és ez az ölelés érzés..és hogy ahogy elkezdesz valakit kezelni,többé nem idegen.Meg kell tanulni..érintéssel annyi minden megtudható egy emberről....és furcsa..nagyon furcsa így megnyílni. :)))))

Ilyen ez a reiki.Kezd alakulni a szerelem bennem.:):):)



2013. május 1., szerda

Éljen május elseje-elvesztem!

Hát...igen,ezek a napok tesznek be.Mindenki családdal,barátokkal,itt-ott.Én egyedül.
De. megnéztem az El Camino filmet..du. meg..levittem kutyót,majd...mégis menni kéne valamerre.
De merre?Hova?Egyedül?Sok ember?Meg kell válogatnom,hova megyek.Olyan...céltalan vagyok ilyenkor.Egyedül..hova induljak?????
Ma lett volna reikis csoportos nap.Gondolhattam volna,hogy nincs.(a programok között láttam)
Hát..végül...hova húzott a szívem.Letekertem ahhoz az épülethez,a Hemohoz,ahol a reikis csoporttal szoktunk lenni.Lefeküdtem egy padra,süttettem magam a nappal,egészen 5ig.Akkor szokott szerdán a reiki kezdődni.
Fura ilyenkor..az agy és a szív arra hív,amire be van állva.Szerda akkor reiki.Lementem,hogy tán érezhetem az energiákat ha az épület közelében vagyok.

Mamával dumáltam picit,majd hazatekertem.Gondoltam,bemegyek itt a fagyizóba egy fagyira,de full tele volt.Emberek,családok,barátok..én..egyedül....és...kerültem az embereket,hazahúztam! (amúgy,reiki,meg az érzékenység,ha megnyílok...akkor nagyon finoman,érzékenyen viszonyulok,érzem az energiákat...de mikor egyedül vagyok...akkor kerülöm...még inkább)
Kerültem..az embereket,a majálist a kinti világot..amúgy is,gyakran érzem azt,hogy nincs helyem az emberek között,a világban.
Ilyenkor..ilyen üres napokon.Amikor se barátok,se család se semmi,se senki.....

Tán,valóban...elveszek ilyenkor..csak..csak az írásban,meg a reikiben csendesedek le úgy,hogy közel kerüljek önmagamhoz...s ezáltal kint is jobban...vagyis...előbb önmagamhoz...kint már nehezebb!!!Minden itt kezdődik,nálam,bennem!