2012. március 29., csütörtök

Zsebikét műtik

Reggel felkeltünk,kiskutyám már nem kapott enni.Ma van az ivartalanítás napja.
Szegényke,reggel még nem is tudta mi vár rá.Levittem,kakált,futkosott,barátkozott.Kis vidám kutyus amúgy.
9re vittük a dokihoz.Rögtön kapott egy injekciót..no,hát,oda nem nézve komolyan mondom,én voltam rosszul...sőt még utána is.Átvettem az érzését.
Féltem a kis picim.Azt mondta a doki,vigyáz rá..s hogy nemsoká el fog aludni.Ott hagytuk...és most...olyan üres a lakás.Hiányzik kisZsebike.6 hónapja van itt,s hozzám nőtt a kis jószág már most.
De. most,talán mostanában műtik..vagy ..lehet már túl is van rajta.Kis Drága.
Nagyon szeretjük.Az egész család.

Most a napokban jött elő az is pl,hogy gyenge a csontozata..van egy fejlődési rendellenessége,s a térde kiakadhat mert gyenge az izület.Néha fájdalomcsillapító,meg Ca tabletta,napi 1...és remélem ahogy növöget,erősödik a csontja,el fog ez neki múlni.Ha nem,akkor együtt él az ember a problémával.De talán ahogy növöget a Drága,erősödik.A fejlődő kisgyereknek is erősödik a csontja folyamatosan.Ca kell.

Az ivartalanítás meg..egy olyan téma,ami nehéz döntés minden kezdő kutyásnak szerintem.De így jobb lesz neki..később.A terhesség megviseli őket..megereszkedett mell,szoptatás ugye,sőt nem beszélve a sok-sok kiskutyáról ami óriási gond és felelősség a gazdinak.Netre feltenni,eladni őket,ha nem sikerül...akkor menhely,de mindenképp elvenné az ember tőle a kölykeit.S ez neki se jó!
++ a tüzelési időszak jó 20 napos jó bő  3 hetes periódus évi 2szer-3szor,a kutyák megbolondulnak(A Honey fekete-fehér bichon elcsapta a farkát a kis kurva és felkínálta magát,s még jó hogy a kis pöcs Zakariás még pár hónapos és nem ivarérett mert eléggé a Honey-ra kattant akkoriban),esetleg álterhesek lesznek,vagy hát...az a 3 hét pont elég hogy puszta véletlenségből ha az ember félpercig nem figyel,2 kutya összeálljon,s megvan a baj.
Náluk talán az egyetlen "fogamzásgátlás" az ivartalanítás.
Zsebike most 6 hónapos..most időben van elvileg ivartalanítva,túl lesz rajta legalább,ha pár kellemetlenséggel is,de a hormonjaival később talán nem lesz gond...a meghízás,emlődaganat stb...
Bízom benne,hogy a kis Drágának így lesz jó.Igazából..az orvosban kell megbízni.Mondanak az emberek mindent..de az orvos egy biztos pont.
Az állatkereskedésben is anno a legelején segítőkészek voltak...de...az orvos szava az etalon asszem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése