2013. augusztus 25., vasárnap

Színek váltakozása: a két én összecsap

Gondolatok jönnek-mennek,hangulatok jönnek-mennek,könnyek jönnek és természetesen mennek.Folyamatos a változás,napról napra,óráról órára,percről percre,újra és újra...mozdulnak a dolgok bent és kint.
Ha az ember színekben él,néha olyan..szürke minden.A fekete-fehér árnyalatok vannak a főszerepben.Mintha az eső átmosta volna őket és keletkezett volna egy halvány-fehéres-koszos szürkésség.
Ilyenkor azt érezzük,a kreativitás,az álmodó részünk,tehetségünk haldoklik.Ilyenkor valóban haldoklik.Mintha nem lenne több vágy és álom,mintha megszűntek volna a mesék és a szép-izgalmas-örömteli-boldog-félelmektől mentes álmodás,az új dolgok szépsége és öröme.Vannak időszakok,hosszabbak,rövidebbek,hosszú órák,napok,hetek,hónapok,amikor valóban megszűnik.
Ilyenkor meghal egy énünk.
Úgy hiszem,tudni kell elválasztani magunkban a két ént.Van a kötelesség és van a kreatív-örömteli álmodás (mert ez a kettő nem feltétlen egy és ugyanaz) ,egy kép,egy szín,egy vers,egy illat,egy növény,egy érzés,egy bármi ami bemozgat,mozgat,érzel és végre...végre megjelennek a színek! Megjelenik a szívben a napsütés,megjelenik a Fény,a rózsaszín,a lila,a kék,a piros és a narancssárga és újra élsz!!! Mert azt hiszem,ilyenkor élsz igazán! Amikor ez mind él.Hát éljen! Tudd elválasztani ezt a két éned.Van ez,vagyok itt,vagyok ilyen hangulatban,vagyok fáradt és passzív/és persze van emez,a kreatív,a színes,az örömteli és a teleszeretettel én..és ha "ez" van,akkor tudd,hogy van "emez" is,s elő fog bukkanni..mert ott van,mert "Ő" is Benned él.

Ha pedig időre-hosszára meghal,ha időre hosszára eláraszt a mindennapok fáradtsága,kötelessége és szürkesége,a fekete-fehér kép-történetek,könnyek sora....amikor minden alkotásod,fekete-fehér-szürke árnyalatú "szomorú" grafitrajz lenne,tudd,ott a szíved mélyén biztosan tudd,hogy a színek ott rejlenek nagyon mélyen Benned.
Az erő,a kreativitás,a felkelő Nap narancsa,a tulipán élénk pirosa,a felhők és az ég kékje,a virágok lilája.
Ott van Benned,ott rejlik a színes temperák egész kavalkádja,a festékek színes rétje.
Fess hát; kékre az eget,kreatívra az elmét,szeretettelire a szívet,örömtelire minden belső kis sejted..a fekete-fehér-szürke árnyalatokhoz legjobb grafit alakuljon színes zsírkrétává majd még színesebb temperává...s miután a fekete-fehér-szürke éned már túl sokat uralkodott hívd elő a másikat,újra,és újra. Szeresd Őt és Éld meg vele a legszebb pillanatokat.

Mert SZ-SZ-É-Színesen Szép az Élet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése