2013. március 30., szombat

Befogad és Kitaszít a Világ (saját)

Egy Villon-féle zenés verseket tartalmazó CD főcíme által szabadon ( a cd címe ragadta meg a szemem,nem is épp Villon! ) BEFOGAD ÉS KITASZÍT A VILÁG; pár gondolat


----------------------------------
Voltam már kitaszítva és befogadva.Szeretve és Negatívan megítélve.Ismerve és Ismeretlenül.Nyílva és Zárva.
A MÚLT: a kitaszított énem helye.A múlt,a teljes zár,a teljes ismeretlenség helye.A múlt a negatív ítéletek helye.A fájdalmak helye.A belső szorítások lokalizálódása: torokban,gyomorban.A múlt a sprintek helye.Amikor már nem bírod elviselni,azt ami fáj.Futsz.
Kitaszítottnak érzed magad.Furcsának,az átlagostól eltérőnek.Épp ezért taszítanak ki?Így kerülsz a társadalom,a közösségek perifériájára.Egyszerűen mert más vagy,mint az átlag.Ezt a "másságot" pedig nehezen éled meg.
A JELEN: befogadó.Több az elfogadás benned is s kint is.A jelen nyitottabb.Te vagy nyitottabb; s így talán a világ is más.Befogadóbb.
Még mindig érzel néha kívül-különállóságot,de ez már nem ugyanaz a "kitaszított" érzés.Még mindig harcolsz néha önmagaddal,nagyok a csaták,de már sokkal tisztábban vagy valós része a világnak.
Talán elfogadtad,hogy feladattal születtél,amit itt,így vagy úgy,ezzel a "mássággal",az átlagtól való eltéréssel,pozitívabb szóval egyediséggel és különcséggel,különlegességgel; másoknak különösnek tűnő nehézségeiddel s azok tiszta elfogadásával teljesítened kell.
Apránként: nyílva,szeretve,a valós önmagadat adva.
Hiszen ennél többet nem is adhatsz.Így leszel ma,a múlt kitaszítottjából befogadott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése