2012. szeptember 27., csütörtök

Könyv-Élmény:A Viskó

No,gyerekek...még ez a könyv tesz oda a hitnek..egy jó nagy lapáttal.Felfordít,kívül-belül..ha hiszel,ha nem,ez odatesz.Aki egy kicsit is nyitott,s engedi magába a dolgokat..aki nem utasít el dolgokat első hallásra,Tessék elolvasni!



Úgy reklámozta egy ismerősöm..még az egyetemről..hogy leírhatatlan az egész hatása...annyira felkeltette bennem az izzást,én is megvettem rögtön..röpke 2-3 nap és befejeztem.Majd azt kérdeztem: Miért van minden történetnek vége???? Majd odaadtam anyának.'Tessék szíves nekiállni!' :)
Ez az olyan könyv,amit legszívesebben éjjel-nappal,napkeltétől-napnyugtáig olvasnál..Megjelenik benne Isten,Jézus,a Mennyország,a vízen járás...egy másik világ,ahol tanítanak szeretni,megbocsátani,hinni..tanítanak,személyesen Isten és Jézus...olyan...azt mondanánk egy fantasztikus mese..de ez közel se mese,sokkal komolyabb..sokkal......sokkal...hiteles....igazából szavakkal képtelen vagyok kifejezni milyen ez a könyv.Ez olyan,hogy a kineziológiát és egyéb módszereket se tudod leírni másnak..'Menj,tapasztald meg aztán majd meglátod.' Itt is," Menjetek!Induljatok el utatokra a hit felé,a Viskó történetén keresztül!"
 
A VISKÓ (The Shack) a legérdekfeszítőbb és leginkább magával ragadó regény, amit az utóbbi években olvastam. Feleségemmel együtt hol sírtunk, hol nevettünk, hol meg a hitünk hiányait kellett megvallanunk. A Viskó elolvasása felszítja benned az Isten jelenléte utáni vágyat.
Michael W. Smith
Kb így,igen!!!!

A könyv olvasása leírhatatlan érzéseket kelt..megráz,megdöbbent,hitet ad,felfordít..talán kifordítja azt amit eddig hittél,vagy rájössz,mennyire nem hiszel,nem hittél..talán...alakít..nyom,néha nyomaszt,máskor a megbocsátás erejével erőt ad...hitet ad,egy szemléletet ad.Sok-sok-sok érzést...egyben.És lehet sok..mert soknak érezzük néha,de nem tudjuk letenni a könyvet.

A könyv tartalma röviden:
Egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó (A Viskó) egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog egy sebzett szív számára.
Mackenzie Allen Philips legfiatalabb lányát - Missyt - a családi nyaralás közben brutálisan meggyilkolják. Véres ruháit az oregoni vadon mélyén egy rozoga épületben (A Viskóban) találják meg. Négy évvel később - mély, gyötrő szomorúság közepette -, Mack (az apa) egy rejtelmesen és fájdalmasan gyanús levelet talál a levelesládájában - látszólag Istentől! Arra kéri őt, hogy térjen vissza a viskóhoz egy hétvégére. Viaskodva önmagával és saját józan eszével, egy téli délutánon mégis útra kel. Oda tér vissza, ahol a legsötétebb rémálom kezdődött el négy évvel azelőtt... Amit ott talál, örökre megváltoztatja az életét!...
 
Egy olyan országban, ahol generációs, politikai, kulturális, faji konfliktusok tépnek-szaggatnak családi, baráti, munkatársi kapcsolatokat, egy ilyen üzenet valóban, és felettébb 'sorsfordító' lehet sok-sok olvasó számára... Aki segít abban, hogy ez eljusson a minél szélesebb olvasói közönséghez, az magának, és szeretteinek, de talán még ellenségeinek is egy élhetőbb környezetet munkál...:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése