2012. szeptember 16., vasárnap

Körforgások:Halál és újjászületés (saját)

Hát gyerekek,igen, depis idők jöttek-mentek,gondolatok is szálltak...oda bele a kis füzetbe!Itt talán picit zavarosabban....


Tél van. A fák kopárak, a föld vizes,az idő ködös. Mindent elfedő köd száll a városra. Előjön benned egy régi érzés,egy régi hangulat.
2009 novembere volt és Te meg akartál halni. Fel akartál szívódni a ködben s eltűnni.3 hétig az egyetem tájára se néztél, ami pedig nem jellemző. A napi iskolai gyakorlat után haza mentél s lefeküdtél.
Ma 2011-ben egy hosszú és nehéz 1év után az idő hasonló ,de már valahogy más minden.1év alatt nagyon sok minden változik. Alakítod nagyrészt Te,pszichológus,kineziológus s egyéb külső „beavatkozások”,minek utána az ember talán már maga is könnyebben boldogul,kezdi megtanulni kezelni a gondokat.
Megvannak a problémák, de más nézőpontból nézed őket. S ahogy akkor 2009 novembere után is eljött a tavasz és a nyár, ma 2011-ben is el fog.
A természet életre kel, zöld ruhába bújik, az ember jobb kedvű, aktív. Minden sejtünk él. a biciklit tekerve felnézünk az égre, s egy szép nagy felhő mögül kisüt a Nap. Mintha a Mennyország kapuja nyílna meg.
Ahogy a természetben megvan a körforgás, úgy talán az emberi életben is. Születünk, meghalunk,s talán újjászületünk,a lelkünk visszatér a Földre.
Ahogy a téli „haldoklásnak” vége, tavasszal a természet,s az ember is újjászületik,megújul. Talán a már elhunytak is visszatérnek egy apró szellő,egy sugárnyi napfény vagy egy kis pillangó képében.
Rajtunk függ,a hitünkön.
Mint amikor nov. 1.-én gyertyát gyújtva megemlékezünk, és érezzük.. mintha elhunyt szeretteink köztünk lennének. S ilyenkor, az őszi-téli ködben jobban is érzed a temetők hangulatát. Próbálnád érezni,megérezni „valami” jelenlétét. Erre való a gyertyagyújtás is.Az ember könnyebben megérez dolgokat.

Ahogy eljön a tavasz,s a nyár minden megváltozik. Hirtelen egy pillangóban,egy kismadárban is meglátod önmagad. A felhők mögül kiszűrődő napfényben pedig meglátod Istent s a mennyország kapuját.

Higgyünk a lélek továbbélésében!Történnek dolgok a halál pillanatában és utána is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése